Review

Secrid Miniwallet en Cardslide

Innovatief portemonnee-concept van Nederlandse komaf

13 maart 2015 door Nick Kiran

Een gewetensvraag: heb je überhaupt nog weleens contant geld bij je? Kans is vrij groot dat je nu denkt ‘af en toe wel een paar briefjes, maar ik doe vrijwel alles met de pinpas’.

Tweede vraag: hoeveel pasjes gebruik je nou effectief / regelmatig? Antwoord hier: 1/2 bankpassen, een creditcard, ziekenfonds kaartje, rijbewijs en misschien nog 1 of 2 echt essentiële.

Laatste vraag. Vind je het nou echt nog nodig om zo’n enorme portemonnee op zak te hebben iedere dag?

Secrid Wallets | Alles-in-één

Wat is er zo bijzonder aan Secrid? Dat is de aluminium kaarthouder die centraal staat (en zit) in alle modellen. Een vernuftig schuifsysteem dat zes plastic kaarten (bankpassen, OV chipkaart, etc.) herbergt en met een handeling ze omhoog schuift. Persoonlijk voel ik nog steeds ‘het binkie’ als ik mijn portemonnee uit m’n zak haal om te mogen betalen.

De Secrid Miniwallet voegt een leder jasje toe aan de centrale ‘cardprotector’ en zorgt ervoor dat je nog ruimte hebt voor wat visitekaartjes, eventueel meer pasjes en wat contant geld. De Secrid Cardslide (eerste foto hieronder) heeft een plastic case die dat zou moeten doen; voordeel hier is dat die er eventueel af kan.

“Is dat je portemonnee of ben je blij om mij te zien?

Niet met Secrid.”

Is dit genoeg? Voor praktisch iedere ‘moderne’ man of vrouw wel. Mijn pasjes in de slider: bankpas, creditcard, rijbewijs, OV Chipkaart, pasje van de sportschool en in de losse compartimenten nog mijn ziekenfondskaart en volgens mij nog iets van een koffie-stempelkaart, wat visitekaartjes en that’s it. Perfect.

Voor de echte pasjes-liefhebber bestaat er ook een dubbele variant (12 pasjes) van de Miniwallet. Daarnaast is de Miniwallet strak ontworpen en voelt die erg goed aan. Het aantal beschikbare kleuren verandert nagenoeg elk seizoen. Sowieso is die een stuk dunner dan je oude portemonnee. Want is dat je portemonnee of ben je gewoon blij om mij te zien? Niet met Secrid.

“Made in Holland”

Het is niet echt een anagram, maar het lijkt of er bewust meer diepte in de naam van Secrid zit. Ik lees namelijk ‘Secure ID’ en dat klopt ook. Je pasjes zijn namelijk ook beschermd tegen RFID-fraude en dus contactloos skimmen.

Als kers op de taart worden alle Secrid producten gemaakt in Nederland. Van het lederen flapje tot en met de assemblage van de Cardslide. Niet voor niets won het bedrijf in 2010 (een jaar na introductie) een Red Dot Design Award.

 

 

Conclusie: Dé beste portemonnees op de markt

Ik had altijd gedoe met m’n portemonnee. Te veel ruimte met een ouderwetse portefeuille die veel te groot was voor m’n zakken of juist te weinig ruimte met een cardholder. Daarnaast gebruik ik toch alleen maar plastic om mee te betalen.

Secrid begreep deze pijn en ontwierp de meest efficiënte oplossing ooit gemaakt, of in ieder geval die we tot nu toe hebben gezien. Voor sommigen is de portemonnee (ook) een fashion item en dan is de Secrid misschien een beetje saai, maar de kwaliteit en afwerking kan je ze niet ontnemen. Wij vinden het ontwerp niet saai, maar juist strak en clean. De kleur van aluminium zit dicht tegen Apple spacegrey aan trouwens.

Verandering is niet altijd vooruitgang, maar in een wereld waar contactloos betalen opkomt, contant geld verdwijnt en broeken steeds een nauwere fit meekrijgen is een product als Secrid onmisbaar. Daarom geven wij ook zonder enige twijfel het ultieme keurmerk AppelStijl. Gold aan Secrid.

Secrid producten beginnen al vanaf €24,95 en zijn allen o.a. verkrijgbaar bij Gear Factory.

Pluspunten

  • Compact / dun in de zak
  • Innovatief opbergen van pasjes met de cardslide
  • Beveiligd tegen draadloos skimmen
  • Ziet er supergaaf uit elke keer als je mag betalen

Minpunten

  • Geen AppelStijl-groene variant ;-(

Best-you-can-get

Zoek je een gave wallet? Found it!

Secrid Miniwallet en Cardslide 100 100 Nick Kiran

Is online geboren, mede-oprichter van AppelStijl en studeert nog (af en toe). Lekker dwars, kritisch en gelooft er nog heilig in dat kwaliteit leveren de beste vorm van advertising is en blijft. Zie ook NickKiran.com voor freelance werk en contact.

Lees meer over Nick

Deel dit bericht
Tags