Review

Phorce Freedom MacBook Tas

De backpack-briefcase-messenger bag met het vermogen om je iPhone op te laden

27 augustus 2015 door Nick Kiran

Je stapt je bed uit, het is 6 uur. Naja… 6:28 uur – veel te lang liggen snoozen wederom. Snel een hemd aan, broek is ook wel handig, twee dezelfde schoenen en wat spullen in de tas. Hop de fiets op en op weg naar de trein; ideaal zo’n messenger bag die half op je bagagedrager rust.

Je komt aan op kantoor en toch maar even snel een koffertje van de tas gemaakt, je hebt immers een afspraak met een klant. Zou die te vroeg zijn? Laten we het maar niet hopen. Ik niet in ieder geval.

Afspraak ging goed, dit is erg fijn vanwege de tegenvallende resultaten van de laatste weken. Ze zullen vast blij met me zijn. Ik verdien die vrijdagmiddag borrel wel, maar waarom moest uitgerekend hij weer langs mijn bureau lopen met drie immense rapporten? Nooit gehoord van .PDF? Kon dat niet volgende week?

“Is het een schoudertas? Is het een rugzak? Is het een aktetas? Nee, het is de Phorce Freedom!”

Die tas is wel erg zwaar nu met die documentatie richting huis / café. Had ik nu maar een rugzak en jawel ook dat is zo gepiept met de Phorce Freedom. Wist je trouwens al dat je iPhone nog maar 10% batterij heeft? Gelukkig heeft jouw slimme tas een ingebouwde accu die hem lekker snel oplaadt; kun je meteen door naar de borrel.

Eenmaal terug in het thuisdorp blijkt het verschrikkelijk hard te regenen. Waarom pak je eigenlijk nog de trein? Gelukkig is je MacBook, iPhone en je dierbare werk veilig door de regendichtheid van de Phorce Freedom. Hij is veelzijdig, compact, kent een neutraal design en heeft je al meerdere malen gered vandaag.

Een 'slimme' tas | May Phorce be with you

Wanneer is een tas slim? Beetje rare terminologie voor een relatief simpel object zou je stellen. Niks is minder waar, dankzij een veelzijdige schouderband die je middels het veranderen van een haakje kunt omtoveren tot rugzak en / of een soort koffertje. Voor op de universiteit of juist als je een afspraak hebt in pak.

“De Phorce Freedom is fraai afgewerkt”

De Phorce Freedom oogt erg neutraal en is fraai afgewerkt. Wij hadden de zwarte variant, maar hij is er eventueel ook in het rood. De ritsen zijn waterafstotend en je MacBook gaat netjes in een verstevigd compartiment. Hij is wel een beetje zwaar, maar dat is wel redelijk te verklaren.

In het tweede vak zitten netjes wat vakjes waar je iPad past en eventueel een flesje water, maar ook een batterij. 15,000 mAh wel te verstaan. Hij heeft een snellaad poort en een reguliere USB aansluiting om je iPhone makkelijk en snel op te laden voor die momenten dat je het hardste juice nodig hebt.

Met 15,000 mAh heb je 60 uur extra iPhone en 9 uur extra iPad. Zelfs de nieuwe USB-C MacBook zou je op kunnen laden met deze tas mocht je die hebben (+ 9 uur). Hoe gaaf is dat? Nog gaver aan zo’n hoge batterijcapaciteit is het feit dat je zo vaak kan opladen dat je niet iedere dag de tas hoeft op te laden. Je kunt altijd wel op hem rekenen. Daarnaast zitten er mooie tunneltjes ingebouwd om de Lightning-kabeltjes door te sluizen en je iPad netjes weg te stoppen tijdens het opladen.

Conclusie: Perfecte tas voor de digitale treinforens

We beoordelen tassen altijd op een aantal punten. Ziet die er een beetje redelijk uit? (is die mooi?) Voelt die goed aan? (gaat die niet zomaar kapot?) Past alles wat je nodig hebt er een beetje in? (MacBook, iPad, eventueel de rest) En wat doet die beter dan al die andere tassen?

Het verhaal van Phorce kan redelijk kort worden afgedaan eigenlijk. Het is geen design statement, maar hij is wel keurig-netjes voor praktisch ieder moment van de dag dankzij de veelzijdige schouderband. De waterdichtheid en stevigheid van de tas is prima. Daarnaast is de ingebouwde (meegeleverde) accu voor iedereen briljant. Hoe vaak ik wel niet met een lege iPhone ergens strand. Noodaccu’s zijn sowieso lifesavers, maar dan moet je ze wel bij je hebben. Deze tas zou je, als het goed is, altijd bij je moeten hebben. Dankzij zijn uiterlijk en veelzijdigheid, zoals eerder benoemd, kun je hem ook praktisch altijd bij je hebben.

Dan moet deze tas wel 500 euro kosten, maar nee ook dat niet. Hij is niet goedkoop met 149 euro, maar wel als we kijken naar andere tassen prima geprijsd. En dan nemen we de kosten voor zo’n accu nog niet eens zo zeer mee. Er is weinig te bekritiseren aan deze tas. Nee, het is geen handgestikte tas van een Italiaans modehuis. Sorry. Het is wel de perfecte tas voor de werkende en forenzende man of vrouw. Met zijn prijs, functionaliteit, afwerking en strakke design is een beoordeling met AppelStijl. Gold voor ons meer dan terecht. Chapeau aan het Nederlandse bedrijf (ook dat nog).

Pluspunten

  • Ingebouwde accu
  • Multifunctionele tas (messenger bag, rugzak en koffer)
  • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding (149€)

Minpunten

  • Beetje zwaar

AppelStijl. Gold!

Dé tas voor een digitale nomaad

Phorce Freedom MacBook Tas 100 100 Nick Kiran

Is online geboren, mede-oprichter van AppelStijl en studeert nog (af en toe). Lekker dwars, kritisch en gelooft er nog heilig in dat kwaliteit leveren de beste vorm van advertising is en blijft. Zie ook NickKiran.com voor freelance werk en contact.

Lees meer over Nick

Deel dit bericht
Tags