Review

Netgear Arlo draadloze beveiligingscamera’s

Gebruiksvriendelijk en volledig draadloos camerasysteem

12 november 2015 door Kelvin de Wit

Ooit getwijfeld over de aanschaf van een camerasysteem voor je woning, maar afgehaakt toen je bedacht watvoor installatierompslomp daar bij komt kijken? Netgear lijkt die ergernis on point aan te pakken met haar Arlo beveiligingscamera’s.

Wi-Fi camera’s zijn niet nieuw en ook camera’s die via een app zijn te gebruiken kenden we al. Waar de Arlo camera’s in uitblinken is dat ze volledig draadloos te gebruiken zijn. Ze werken namelijk op batterijen, worden geleverd met magnetische muursteunen waardoor installatie en roulatie appeltje eitje worden.

Installatie | Appeltje eitje

De installatie is dus erg eenvoudig. Je hoeft je geen zorgen te maken over of die ene plek nu wel een stroompunt heeft. Bij het installeren steek je de basisunit in het stopcontact en sluit je deze aan op de router. Vervolgens steek je de batterijen in de camera(‘s), installeer je de Arlo app en druk je op de pairing knop op de camera en basisunit. Dankzij de magnetische houders kan je de camera’s supersnel monteren en heb je bovendien de mogelijkheid om zo nu en dan van camerapunt te wisselen.

Als we Netgear mogen geloven gaan de batterijen in de camera zo’n 4 tot 6 maanden mee. Dat is dan weer afhankelijk van de hoeveelheid opnames die worden gemaakt en natuurlijk de beeldkwaliteit van opnemen. Elke camera werkt op een viertal CR123 batterijen. Een mogelijkheid om de camera’s toch op een stopcontact of eventueel bekabeld met het netwerk te verbinden wordt niet geboden.

Features | Streamen en opnemen

Via de Arlo app voor je iPhone of iPad en via de webinterface heb je toegang tot het camerasysteem. Via het dashboard heb je de mogelijkheid om livebeelden te bekijken of opnames terug te zien. Via dit dashboard heb je ook de mogelijkheid om de instellingen aan te passen aan je persoonlijke wensen.

Wil je bijvoorbeeld dat de camera altijd opneemt wanneer deze beweging detecteert. Dat hij alleen opneemt bij beweging op vooraf ingestelde tijdstippen of juist wanneer hij geen beweging meer detecteert. Ook kan je handmatig de camera’s triggeren om op te nemen via deze zelfde interface. Een optie die wij missen is dat hij opneemt op het moment dat je van huis bent. Er zijn genoeg producten zoals een Philips hue of een Nest thermostaat die door afwezigheid wel getriggerd kunnen worden.

En dat brengt ons eigenlijk meteen bij een tweede nadeel. Zoals in veel gevallen heeft Netgear een eigen gesloten systeem ontwikkeld. Er is vooralsnog geen samenwerking mogelijk met andere slimme producten zoals een eerder genoemde Philips hue, Nest thermostaat of zelfs een connected beveiligingssysteem.

De beeldkwaliteit (720p) van de camera’s vinden we prima. Zowel in daglicht als ’s nachts – dankzij de infrarood LED’s – kan die prima uit de voeten. En omdat de camera’s waterbestendig zijn, kun je ze ook probleemloos buitenshuis gebruiken. De opnames die worden gemaakt worden opgeslagen in de Netgear Cloud. Het basis ‘abonnement’ kost je niets en biedt je de mogelijkheid voor het aansluiten van 5 camera’s en een week aan opnames. Wil je meer camera’s of voor langere tijd opnames bewaren dan kan je upgraden naar een Premium of Elite abonnement waarover in het volgende kopje meer.

 

Abonnementsvormen | Basic, Premium en Elite

Nu niet schrikken of meteen wegklikken. Een abbonement is namelijk niet vereist om gebruik te maken van het camerasysteem. Zonder bijkomende kosten kun je namelijk gebruik maken van een cloudopslag van 1GB dat goed is voor 7 dagen opnames en het gebruiken van 5 Netgear Arlo camera’s.

Jammer is dat Netgear geen mogelijkheid biedt om je eigen clouddienst als Dropbox of Google Drive, of je Synology NAS ondersteunt.

Tarieven van Netgear’s Cloudservice:

  • Premium (30 dagen Cloud opnames) €8,99 per maand / €89,00 per jaar
  • Elite (60 dagen Cloud opnames) €13,99 per maand / €139,00 per jaar

 

Conclusie: Eenvoudig te installeren camerasysteem

Met Arlo brengt Netgear camerabeveiliging naar het grote publiek. Je hoeft geen ICT-geleerde te zijn om dit bij je thuis of op je kantoor te installeren. De installatie gaat volledig via de app en dankzij de volledig draadloze camera’s zijn de plekken waar je de camera kan ophangen redelijk ongelimiteerd. Binnen of buiten maakt niet uit.

In de basis is het ook een prima camerasysteem. Alleen vinden wij het jammer dat je niet de mogelijkheid hebt om zelf te bepalen waar je de beelden opslaat. Bijvoorbeeld op je eigen NAS, homeserver of wellicht je Dropbox die je toch al hebt. In plaats daarvan slaat Netgear het op in de eigen cloud. Het basispakket is hierbij gratis en je kan eventueel upgraden als je meer opslag nodig hebt of meer dan 5 camera’s wenst te installeren. Ook vinden we het jammer dat er geen ondersteuning is van andere producten zoals een Philips hue of ondersteuning voor IFTTT.

De Netgear Arlo die wij ontvingen met 2 camera’s is verkrijgbaar voor 370 euro.

Pluspunten

  • Zowel binnen als buiten te gebruiken
  • Geen kabels nodig; volledig draadloos
  • Infrarood voor nachtzicht
  • Opnames in HD

Minpunten

  • Batterijen vervangen iedere 4 - 6 maanden
  • Geen integratie met producten / diensten van derden
  • Beelden uitsluitend op te slaan in Netgear cloud

Erg gebruiksvriendelijk

Gemakkelijke installatie

Netgear Arlo draadloze beveiligingscamera’s 70 100 Kelvin de Wit

Mede-oprichter AppelStijl en student. Altijd bezig, ondernemend, houdt van snelheid en komt kort door de bocht, op het asfalt dan.

Lees meer over Kelvin

Deel dit bericht
Tags