Review

Nest Cam Wi-Fi beveiligingscamera

Als extra paar ogen, waar je ook bent

31 maart 2016 door Kelvin de Wit

Home monitoring is een begrip waar we niet meer onderuit kunnen. Het op afstand bekijken wat er bijvoorbeeld thuis gebeurd wordt steeds meer gemeengoed. Eerder testten we de Netgear Arlo Wi-Fi camera’s, nu is het tijd voor misschien wel de meest bekende Wi-Fi camera; de Nest Cam.

Installatie | Zoals we van Nest gewend zijn

Zoals we van Nest inmiddels weten is het installeren een fluitje van een cent, zo hebben we dit eerder ervaren met de Nest Thermostaat en Protect. Bij de Nest Cam is dit niet anders. Een kwestie van de stekker in het stopcontact, installeren van de app en het scannen van de QR-code is voldoende. Het enige dat je hierna nog dient te doen is het selecteren van het juiste netwerk.

De voet van de Nest camera is in allerlei hoeken te draaien. Haal je de voet er af dan monteer je de camera zo op bijvoorbeeld een statief. Ook wordt een magneethouder meegeleverd waardoor je de Wi-Fi camera op muren of plafonds kan monteren.

In het gebruik | Eenvoudiger wordt het niet

Via de app op je iPhone of iPad en via de browser (home.nest.com) heb je toegang tot je Nest producten en zo ook tot je camera. In de camera interface heb je de mogelijkheid tot het bekijken van de livebeelden, wijzigen van instellingen, terugkijken van momenten en zelfs het communiceren doordat de Nest een ingebouwde microfoon en speaker heeft. Zo is de Nest Cam ook ideaal te gebruiken als babyfoon.

Om de volledige functionaliteit van de camera te benutten. Of eigenlijk om überhaupt de Nest Cam fatsoenlijk te kunnen gebruiken is een abonnement noodzakelijk.

Met abonnement kan je namelijk de beelden terugkijken van 7 of 30 dagen. Heb je de mogelijkheid om beelden vanuit de Cloud te downloaden en zelfs om timelapses te maken. Zonder deze dienst heb je namelijk alleen de mogelijkheid om live-beelden te bekijken en pushmeldingen te ontvangen.

De abonnementsprijzen beginnen bij 10 euro per maand (of 100 euro per jaar). Hiervoor krijg je 7 dagen videogeschiedenis en de hierboven vermelde extra’s. Wil je 30 dagen videogeschiedenis dan betaal je 30 euro per maand (of in één keer 300 euro per jaar). Je hebt geen mogelijkheid om de beelden zelf op te slaan op je NAS of andere clouddiensten en bent dus aangewezen op Nest Aware.

Sinds een recentelijke update is het mogelijk om de Nest Cam automatisch in te schakelen op het moment dat je het huis verlaat. Dit doet hij onder andere door te kijken of je smartphone in huis is en communiceert met de Nest Thermostaat en Protect als je deze al in huis hebt.

Beeldkwaliteit | 1080p, groothoek & nachtzicht

De beeldkwaliteit van de Nest Cam is erg goed. In eerste instantie valt de enorme groothoek op waardoor je een erg goed overzicht hebt van de ruimte. De infrarood LED’s zorgen voor perfect zicht in het donker en de 1080p resolutie resulteert in heldere beelden vol detail.

Conclusie: De Nest Cam wil je gewoon hebben

Wat mij betreft hebben we een Winner aan de Nest Cam. Vooralsnog is het de beste Wi-Fi beveiligingscamera die we onder ogen hebben gekregen. Al moeten we zeggen dat aan al dit moois ook wel een prijskaartje hangt. Met de aanschaf van 200 euro ben je er namelijk nog niet wanneer je fatsoenlijk met de camera aan de slag wilt. De abonnementskosten zijn vanaf 10 euro per maand (of jaarlijks 100 euro) maar geven je wel alle functionaliteit die je wilt. Daarnaast de integratie met derden (IFTTT), communicatie met Nest Thermostaat en Nest Protect. Maar ook de communicatie met andere producten die ‘Works with Nest’ dragen zoals Philips Hue. De beeldkwaliteit is iets waar ik erg van onder de indruk ben. Deze relatief kleine camera schiet in 1080P, heeft een groothoeklens waar je ‘U’ tegen zegt en dankzij de ingebouwde IR LED’s ontgaat ook ’s nachts niets aan het oog.

De Nest Cam heeft zoals gezegd een adviesprijs van 199 euro en is te koop bij Apple Premium Resellers, nest.com en de betere elektronicawinkels.

Pluspunten

  • Uitstekende beeldkwaliteit
  • Enorme groothoeklens
  • Duidelijke en nette interface
  • Plug & Play
  • Geluidsopnames en terugpraten
  • Infrarood LED's voor nachtzicht

Minpunten

  • Niet waterbestendig
  • Vrij forse abonnementsprijzen
  • Niet geschikt voor opslag via derden

Kost wat...

Maar dan heb je ook wat

Nest Cam Wi-Fi beveiligingscamera 85 100 Kelvin de Wit

Mede-oprichter AppelStijl en student. Altijd bezig, ondernemend, houdt van snelheid en komt kort door de bocht, op het asfalt dan.

Lees meer over Kelvin

Deel dit bericht
Tags