Review

Nest Cam Outdoor Wi-Fi camera

Vanaf nu houd je ook buitenshuis een oogje in het zeil

12 januari 2017 door Kelvin de Wit

Het is vaste prik rond deze tijd van het jaar. De radiospots zijn weer ingestart en tekstkarren versoberen de woonwijk om jou te waarschuwen voor het dievengilde. Een extra paar ogen is dan zo gek nog niet. Het ideale moment – zo dachten wij – om de onlangs geïntroduceerde Nest Outdoor Cam aan de tand te voelen. Een plug&play Wi-Fi camera waarmee je altijd en overal op de hoogte bent van wat er rondom het huis gebeurd.

Nest Cam Outdoor | Plug & Play as usual

Inmiddels hangen er meerdere Nest producten bij mij door het huis. En met de Nest Cam Outdoor nu ook daarbuiten. Zoals ik van Nest gewend ben is installatie zo gemakkelijk als wat. Het enige waar ik wat moeite mee had is het bepalen waar de stroomkabel naartoe moet lopen van deze slimme buitencamera.

De lange kabel die meegeleverd met vrij fors blok laat zich wat lastig wegwerken. Overigens ben je niet verplicht om dit blok naar binnen te verplaatsen omdat het spatwaterdicht is afgewerkt.

Zodra je een geschikte plek hebt gevonden is het tijd om hem via de app te installeren. Door de QR code van de camera te scannen doet die dat praktisch vanzelf. Het enige dat jij dient aan te geven is met welk Wi-Fi netwerk hij moet verbinden en je wachtwoord in te voeren.

Beeldkwaliteit | Full HD, nachtzicht en extreme groothoek

De beeldkwaliteit is uitstekend. Tot op grote afstand zijn de details goed zichtbaar en zowel overdag als ’s nachts zijn de beelden helder. De groothoek is nog het meest indrukwekkende waardoor ik in mijn geval in een oogopslag overzicht heb over de hele tuin. Ook wanneer het vriest blijven de beelden onvermindert scherp.

Nest Sense | Voor opslagcapaciteit en extra functies

Bij de Nest Cam Outdoor ben je al snel genoodzaakt om het Nest Aware abonnement af te sluiten waarmee je toegang krijgt tot extra functionaliteit en videogeschiedenis. Je hebt hierbij de keuze uit zeven dagen of 30 dagen opnamehistorie.

Doe je het toch zonder dit ietwat prijzige abonnement van respecitievelijk 9,95 euro  en 30 euro per camera per maand. Dan worden enkel de laatste 3 uur aan opnames bewaard.

Ook zijn je meldingen minder slim waardoor je wel melding krijgt van beweging, maar niet van personen die worden gedetecteerd. Bovendien kan je met een Nest Aware abonnement markeringen maken. Zo kan je bijvoorbeeld meldingen ontvangen wanneer er iemand bij de achterdeur staat. Meer weten over Nest Aware?

Voor de Nest Aware abonnementen krijg je voor 9,95 euro per maand een videogeschiedenis van 7 dagen. Voor €29,95 worden de beelden voor 30 dagen lang in de cloud bewaard. Uiteraard heb je hierbij de mogelijkheid om beelden te downloaden zodat je deze offline kan opslaan.

Conclusie: De allemans beveiligingscamera waar iedereen mee om kan gaan

Nest werkt zo eenvoudig dat je geen techneut hoef te zijn voor het installeren. Bovendien breid je het gemakkelijk uit. En geloof me. Als je er eenmaal aan begint dan blijf je uitbreiden. Echt goedkoop is de Nest Cam Outdoor niet. Naast de aanschafprijs van zo’n 200 euro, dien je rekening te houden met maandelijks terugkerende kosten wanneer je er alles uit wilt halen.

Deze kosten zijn €9,95 of €29,95 voor 7 en 30 dagen opnamegeschiedenis. Bovendien komen extra functies vrij als slimme meldingen die je kan instellen. Deze kosten zijn per camera. Waarbij de kosten voor elke extra camera €4,95 en €14,95 zijn. Wanneer je meerdere camera’s in en rond het huis wilt hebben kan dat dus aardig in de papieren lopen. Dan zou je prijs-technisch beter kunnen kijken naar de Netgear Arlo. Al moeten we wel zeggen dat deze het qua functionaliteit en gebruiksgemak niet haalt bij deze nieuwe Nest Cam Outdoor.

Pluspunten

  • Bijzonder eenvoudige installatie
  • Goede beeldkwaliteit en nachtzicht
  • Ontvang slimme meldingen op je iPhone

Minpunten

  • Abonnementskosten zijn wat aan de hoge kant
  • Door de stroomkabel niet heel flexibel te plaatsen

Kraakhelder beeld

En een gemakkelijke installatie

Nest Cam Outdoor Wi-Fi camera 70 100 Kelvin de Wit

Mede-oprichter AppelStijl en student. Altijd bezig, ondernemend, houdt van snelheid en komt kort door de bocht, op het asfalt dan.

Lees meer over Kelvin

Deel dit bericht
Tags