Review

Logitech UE Boom portable Bluetooth speaker

Een speaker waar je U(E) tegen zegt

17 augustus 2014 door Kelvin de Wit

Met alle draagbare Bluetooth speakers die vandaag de dag in de winkel liggen kan je met recht zeggen dat het soms lastig is om door de bomen het bos nog te zien. Eén van de duurdere speakers komt van Logitech. De UE Boom is het nieuwste model binnen de Ultimate Ears lijn, maar zou deze speaker voldoende onderscheidend vermogen hebben om het hoofd boven water te houden in dit drukbezette segment?

De UE Boom | Bomvol

Eigenlijk is het gewoon meteen raak bij deze Bluetooth speaker. Het begint bij de afwerking en degelijkheid die in positieve zin verrast. De geweven nylon behuizing in combinatie met de rubberen afwerking geven ‘m een speelse uitstraling. Bovendien is het nylon voorzien van een speciale coating dat de UE Boom waterbestendig maakt. Zodanig dat hem gerust onder de kraan kan afspoelen, mee kan nemen naar het strand of met een gerust hart in de badkamer kan laten staan.

Wat je tegenwoordig eigenlijk bij iedere Bluetooth speaker ziet is de mogelijkheid om handsfree te bellen en dat kan in deze draagbare Logitech speaker niet ontbreken. Verder heb je naast Bluetooth de mogelijkheid om via een AUX-kabeltje te werken.

Met ruim 15 uur aan batterijduur hebben we hier te maken met een echte volhouder. Wel jammer hierbij is dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Native Union Switch de mogelijkheid tot opladen van je smartphone ontbreekt.

Geluidskwaliteit | BOEM!

Wij willen in een Bluetooth speakertje drie dingen terugzien: goede afwerking (check), ruime accuduur (dubbel-check) en als kers op de taart verwachten we van de geluidskwaliteit dat die lekker hard kan, maar niet lelijk vervormd of krakerig wordt.

Check, dubbel-check & triple-check!

En ja, we kunnen triple-check zeggen. De UE Boom gaat meer dan hard genoeg en is perfect geschikt om in de warme zomermaanden tijdens een bbq te gebruiken of met een aantal vrienden en vriendinnen naar het strand te gaan. Rond de 60-70% van het vermogen blaast die al alles weg.

De Bluetooth-verbinding houdt het makkelijk 10 meter vol en we hebben nauwelijks tot geen haperingen gehoord. Het enige wat je hoort met deze speaker is dat anderen vragen of er echt zo goed en veel geluid komt uit dat kleine speakertje.

Conclusie: Simpelweg de beste Bluetooth speaker op de markt tot nu toe

Het is een allround performer die UE Boom. Er zullen heus Bluetooth speakers zijn die iets beter scoren qua accuduur, die iets kleiner en compacter zijn of die ietsjes beter geluid hebben; ongetwijfeld. Echter hebben we nog niet eerder een speakertje gezien die alle facetten van wat een Bluetooth speaker goed maken zo goed combineert als de UE Boom.

De geluidskwaliteit is erg goed voor zo’n kleine speaker, met zo’n 15 uur accu kom je de hele dag gemakkelijk door en je gooit deze speaker dankzij de kleine formfactor en het lage gewicht in elke tas. Op een gegeven moment werd het zelfs leuk om hem te mee te nemen. Je kunt situaties verrijken met muziek waar je dat normaliter niet deed omdat je geen zin had om een hele geluidsinstallatie mee te tillen.

De UE Boom heeft ons echt verrast. Het prima geluid, het imponerende volume en de absurde accuduur dragen hier allemaal aan bij. Het is de beste Bluetooth speaker die je kunt kopen op het moment. Met 199 euro is die niet heel goedkoop, maar hij is het echt dubbel en dwars waard. Daarom krijgt de UE Boom ons keurmerk AppelStijl. Gold.

Pluspunten

  • Hoog en goed volume
  • Degelijke bouwkwaliteit
  • Hoge meeneemfactor
  • Belachelijk goede accuduur
  • Waterbestendig

Minpunten

  • Audio-ingang wat lastig gepositioneerd
  • Geen laadfunctie voor smartphone

AppelStijl. Gold

Scoort het hoogst op alle fronten

Logitech UE Boom portable Bluetooth speaker 100 100 Kelvin de Wit

Mede-oprichter AppelStijl en student. Altijd bezig, ondernemend, houdt van snelheid en komt kort door de bocht, op het asfalt dan.

Lees meer over Kelvin

Deel dit bericht
Tags