Review

Denon AH-W200 Bluetooth oordopjes

Draadloos muziek luisteren is de toekomst

20 januari 2016 door Nick Kiran

Wat is nou het nut van draadloze Bluetooth oordopjes dacht ik tijden lang. Ja, echt. Die dingen gaan leeg en moet je opladen, waar normale oordopjes alleen een kabeltje hebben. Daar heb je toch geen last van. Dacht ik. Toch zit er wel wat in, dat draadloze. Zeker in de winter met meerdere jassen aan (ik ben best een kou-kleun) en op de fiets / onderweg.

Toch valt dit exemplaar van Denon ons een beetje tegen. Allereerst de Bluetooth verbinding: die hapert in een drukke stad continu en tijdens het hardlopen ook praktisch heel de tijd. Ten tweede de geluidskwaliteit; die is oké, maar een bedrade headset van 150 euro blaast je weg zo goed zijn die (die van B&O of B&W bijvoorbeeld of andere Bluetooth headsets zoals die van Jaybird). Het is niet dat ze heel slecht klinken, maar voor de prijsklasse scoren ze wel ruim onder het gemiddelde als we bedrade headphones mee mogen nemen hierin. Als laatste minpunt blijven ze niet lekker in je oren zitten en zijn ze heel erg plastic en niet al te best afgewerkt en redelijk groot. De vergelijking met een gehoorapparaat is snel gemaakt.

Dit terwijl het product best aardig werkt. Er zit een play/pause knop op, een volume regelaar (die heel irritant niet synchroon loopt met je iPhone) en een opname knop voor een telefoongesprek. Alleen heeft nooit iemand mij kunnen verstaan met de microfoon die in dit apparaatje zit. Na vijf uur moet die worden opgeladen trouwens, al is die op een beetje volume toch al na 3-3.5 uur leeg. Dat is best aan de korte kant.

Wellicht klinken we nu overdreven kritisch op dit product, maar we verwachten gewoon het een en ander van 150 euro kostende headphones van zo’n grote speler als Denon. Of mogen we deze aanname niet doen?

Glimlachen is (klaarblijkelijk) verboden bij AppelStijl.

Conclusie: Deze AH-W200's moeten veel beter

Is er dan niets positiefs? Ja, zeker, wel. Het Bluetooth oordopjes concept is erg goed. Zeker als je een Apple Watch hebt en je wilt niet met je telefoon gaan hardlopen, maar wel muziek wilt. Of wanneer je gaat wielrennen en je telefoon niet in je broekzak zit, maar in het vakje achterop je jasje. Bluetooth is sowieso ideaal.

Maar als we verder kijken dan het concept en inzoomen op deze Denon AH-W200’s, dan klinken ze niet heel erg slecht. Ze oversturen wel vrij snel tot het punt dat het gewoonweg pijn doet aan je oren. De Bluetooth verbinding hapert erg hinderlijk en de accuduur is verre van fantastisch (lees: zeer matig). Ook de bouwkwaliteit en het design houdt niet over. Zeker als we de prijs in het achterhoofd houden en bedenken dat 150 euro redelijk premium is.

Mijn beoordeling voor deze headphones? 40%. Dit terwijl Denon over het algemeen zeer mooie producten maakt. Laten we hopen dat een eventuele toekomstige V2 van dit product sterk verbeterd zal worden. Deze Denon AH-W200 kan ik niet echt aanbevelen. Voor 149 euro krijg je naar onze mening niet wat je er van mag verwachten.

Pluspunten

  • Reistasje meegeleverd
  • Bluetooth, dus draadloos!

Minpunten

  • Vrij lomp en groot
  • Geluid overstuurt
  • Bluetooth verbinding hapert
  • Matige accuduur

Moet beter

Van Denon verwachten we meer

Denon AH-W200 Bluetooth oordopjes 40 100 Nick Kiran

Is online geboren, mede-oprichter van AppelStijl en studeert nog (af en toe). Lekker dwars, kritisch en gelooft er nog heilig in dat kwaliteit leveren de beste vorm van advertising is en blijft. Zie ook NickKiran.com voor freelance werk en contact.

Lees meer over Nick

Deel dit bericht
Tags