Review

B&O BeoPlay P2 Bluetooth Speaker

Past in je zak en knalt het dak (eraf)

8 september 2017 door Lorenzo van Galen

Iedere week komt de vraag wel voorbij: welke Bluetooth speaker zou jij aanschaffen? En eerlijk is eerlijk: keuze is reuze. Variërend van een paar tientjes tot een paar duizend euro, van zakformaat tot een hele muur vol. Bluetooth speakers zijn hot. Maar: wat zoek je in zo’n speaker?

Een tijdje terug alweer hebben we de BeoPlay A1 mogen testen. De “Beste Bluetooth speaker in zijn formaat ooit”. De P2 is een nieuw model, maar geen vervanging. Hij is wat kleiner en een stuk goedkoper (169€) en daarmee de meest draagbare speaker die BeoPlay ooit heeft gemaakt. Hij past letterlijk in je zak en is niet heel zwaar en verbindt middels Bluetooth 4.2 Low Energy met je iPhone, iPad of MacBook. Het feit dat die oplaadt middels USB-C is ideaal wanneer je ook een MacBook met USB-C gebruikt. Althans, dat soort dingen spreken mij altijd aan.

De P2 heeft echt verassend goed geluid voor het formaat speaker, maar is helaas niet waterdicht waar een aantal concurrenten dat wel bieden. Ook is 10 uur accuduur niet uitzonderlijk. Echter, kijk je naar afwerking van het apparaat en de combinatie design en geluid blijft het een topspeaker.

Conclusie: Voor een zakformaat speaker, dit is één van de beste.

Het is eigenlijk heel duidelijk. Deze speaker ademt kwaliteit, design en goed geluid. Waar het om gaat. De shake-en-tap functionaliteit om hem op originele wijze te bedienen is een eye-catchende functie. Je kunt eigenlijk de winkel inlopen een doos pakken en zeker weten dat je een goede deal hebt met de optelsom design, prijs en geluid. Daar gaat ’t om.

Er zijn een paar minpuntjes, maar B&O heeft met deze speaker een topper in handen. Ik zou haast zeggen, geen idee waarom je nog zou moeten twijfelen.

Pluspunten

  • USB-C oplaadkabel
  • "Shake and tap"
  • (Echt) Goed geluid

Minpunten

  • Had misschien iets harder volume kunnen hebben
  • "Slechts" 10 uur accuduur
  • Niet waterdicht

Topspeaker!

No-brainer, meteen kopen

B&O BeoPlay P2 Bluetooth Speaker 80 100 Lorenzo van Galen

Lees meer over Lorenzo

Deel dit bericht
Tags