Lifestyle

Oral-B Genius tandenborstel

BlueTOOTHbrush

10 maart 2017 door Nick Kiran

Een slimme tandenborstel. Meestal de grap van eenieder die de ‘Internet of Things’ probeert te ridiculiseren. Echter, ze bestaan echt! Oral-B maakt ze in samenwerking met Braun en wij ontvingen er eentje om eens stevig aan de tand te voelen (ha ha ha).

Professionele tandenborstel

Zelf ben ik maar een simpele ziel. Ik heb altijd met een handtandenborstel geleefd tot mijn 24e. Op een één of andere manier heb ik nooit mezelf gezet tot een elektrische variant. Waarom? Geen idee. Ik heb ook nooit gaatjes, heb best een aardige tandarts en vind het wel prima.

Dus toen ik dit apparaat in m’n handen kreeg begreep ik wat ik miste. Hij heeft een paar standen waaronder een soort turbo-mode (die ik gebruik). Echt fantastisch veel beter resultaat, hij waarschuwt als ik te hard duw en hij pulseert als ik klaar ben. Nu realiseer ik mij dat dit een hele dure tandenborstel is, maar ik ben echt meer dan tevreden –  al zou dit wellicht ook bij een lager type terug te vinden zijn wat betreft functionaliteit.

Smart / Bluetooth / Connected / app

Het smart-gedeelte vind je minder snel ergens terug. Deze tandenborstel is uitgerust met Bluetooth – waar ik taaltechnisch wel de ironie van inzie. Heb je daar ook echt wat aan?

Zelf zou ik zeggen van wel, als die je coacht beter te poetsen en dat goed zou doen. Probleem is alleen… hoe goed de tandenborstel zelf is – hoe slecht deze functionaliteit is uitgewerkt. Ik wil bijna sorry zeggen, maar het is echt zo.

Je moet namelijk een app installeren en koppelen aan je telefoon. Met twee personen snapt die het niet meer. Dat is al echt jammer. Maar dan moet je dus ook een app openen, je telefoon in zo’n zuignaphouder aan de spiegel hangen, app openen, selfie camera openen en structureel in een rondje blijven met je gezicht (wat bijna niet te doen is) om een beetje vage / niet-valide data terug te krijgen.

Hier stop je gewoon meteen mee. Terwijl als die gewoon een pushbericht zou sturen van “Hé gozer, niet mij vergeten he!” zou echt al heel fijn zijn. Of grafiekjes van tijd/gebruik zou ook leuk zijn. Daarvoor zou die alleen in de achtergrond moeten snappen dat je incidenteel synct en dat als het kopje van vriendin erop gaat dat het LEDje roze wordt en bij mij stoer blauw. Kan die allemaal niet. Half idee, kwart uitwerking dus.

Overmaat van ramp? Je kunt het niet uitzetten waardoor de batterij niet zo heel lang meegaat, dus misschien kun je toch beter die niet-smart versie kopen. Wel van Braun / Oral-B dan, want de bouwkwaliteit is echt om van de smullen, of naja te poetsen.

Is online geboren, mede-oprichter van AppelStijl en studeert nog (af en toe). Lekker dwars, kritisch en gelooft er nog heilig in dat kwaliteit leveren de beste vorm van advertising is en blijft. Zie ook NickKiran.com voor freelance werk en contact.

Lees meer over Nick

Deel dit bericht
Tags