Lifestyle

Logitech Keys-To-Go & Microsoft Universal Foldable Bluetooth keyboard

Op zoek naar 't ultieme toetsenbord voor het maximale flexwerken?

11 januari 2016 door Nick Kiran

Flexwerken. We kennen allemaal het beeld van de bebaarde man met het spijkerhemd en een bow tie in die fonkelnieuwe koffiebar van Amsterdam. Doe mij maar één Lazy Noon cappuccino en dat is dan gelijk alles voor vandaag. Stoor me ook maar niet, oké? Ik ben aan het werk.

De ultieme flexwerker kan met elk apparaat, altijd zijn werk doen. Deze hippe bebaarde blogger schiet een foto’tje met zijn iPhone en plaatst deze met een kort begeleidend tekstje online en dat is zijn werk. Doch zijn de meeste ‘flexwerkers’ die ik ken voornamelijk mail aan het beantwoorden en dat kan prima met een iPad of een iPhone. Als ze daar een toetsenbord voor hadden. Daar komen de Logitech Keys-To-Go en Microsoft Foldable Universal Bluetooth keyboard bij kijken.

Logitech Keys-To-Go Bluetooth Keyboard

Als je meer dan 2 uur per dag van plan bent te werken met dit toetsenbord, dan kun je er drie maanden mee doen op een enkele lading. Een LED-je houdt je op de hoogte van het batterijniveau.

Het toetsenbord kan middels Bluetooth verbinden met een legio apparaten. Voor de toetsenbord indeling en de hardwarematige functie toetsen heeft Logitech zowel een iOS als een Windows/Android versie gemaakt. Deze iOS versie werkt met de Apple TV, iPhone, iPad en de Mac. Als je wilt werkt die ook met een Android tablet of je Smart TV.

Dit werkt allemaal prima, maar ik had toch graag een schakelaar gezien om een apparaat te selecteren. Als ik hem nu aan zet en mijn iPhone en iPad zijn beiden in de buurt is het een beetje priegelen om het juiste apparaat te selecteren. Het apparaatje typt na wat gewenning wel erg fijn en neem je eenvoudig mee in je tas.

Prijs? Rond de 70 euro.

Microsoft Universal Foldable Keyboard

Het grote verschil tussen de Logitech Keys-to-Go en deze Microsoft Universal Foldable Keyboard zit hem in het woordje ‘foldable’. Door dit toetsenbord door het midden te vouwen blijft er een bijna-vierkant pakketje over van ongeveer een halve centimeter dik en 15 bij 15 centimeter groot. Past echt in je jaszak.

Ook deze gaat ongeveer drie maanden mee op een lading. Beide toetsenborden kun je opladen met een meegeleverde Micro-USB kabel. Grote voordeel van dit toetsenbord ten opzichte van de Logitech Keys-to-Go is naast het opvouwbare design ook het feit dat het echt een ‘full sized keyboard’ is en heel erg fijn typt.

Als je het toetsenbordje op je schoot legt klapt die alleen meteen tussen je benen door. Dat is wel echt een grove ‘design fout’ naar onze mening. Zo lang die op een tafel ligt is er niks aan de hand, maarja – die neem ik niet altijd mee met me onderweg.

Prijs? Rond de 100 euro.

 

Is online geboren, mede-oprichter van AppelStijl en studeert nog (af en toe). Lekker dwars, kritisch en gelooft er nog heilig in dat kwaliteit leveren de beste vorm van advertising is en blijft. Zie ook NickKiran.com voor freelance werk en contact.

Lees meer over Nick

Deel dit bericht
Tags