Lifestyle

BenQ PD2710QC USB-C Monitor

USB-C Monitor die het meteen doet

7 september 2017 door Nick Kiran

Okay! Je hebt een MacBook (Pro) met USB-C en je zoekt een nieuwe monitor, maar wel eentje die gelijk alles voor je kan doen. Dan is dat best lastig, want een hoop monitoren hebben wel een HDMI aansluiting – alleen eentje die met één kabel (USB-C) je MacBook kan opladen en meteen het beeldsignaal overneemt; die zijn er niet veel. De BenQ PD2710QC doet dat wel, maar is ook gelijk een USB dockingstation en heeft ook een Ethernet port. Voor mijn kantoor: perfect.

Het scherm heeft een 2560 x 1440 resolutie, mooie kleuren en de mogelijkheid om deze zowel verticaal en horizontaal te gebruiken. Het interessante zit hem in de voet waar een USB-C kabel uitkomt en meteen in je laptop plugt die daar ook kan liggen. Opvallend is dat een MacBook Pro 15 inch eigenlijk niet op dit platform past en niet genoeg stroom uit de monitor ontvangt wanneer deze zware taken aan het uitvoeren is. Ook is het jammer dat er geen extra USB-C poorten op de achterzijde van deze monitor zitten. Allemaal overkomelijk, maar vooral jammer is dat er een zichtbare kabel loopt van de voet naar het scherm en beiden ook een stroomkabel nodig heeft (incl. groot blok). Functioneel geen probleem, esthetisch jammer.

Resumé: voor mij de perfecte monitor. En daarmee durf ik ook te zeggen voor heel veel anderen bezitters van kleine USB-C laptops die een monitor willen hebben ‘that just works’.

Is online geboren, mede-oprichter van AppelStijl en studeert nog (af en toe). Lekker dwars, kritisch en gelooft er nog heilig in dat kwaliteit leveren de beste vorm van advertising is en blijft. Zie ook NickKiran.com voor freelance werk en contact.

Lees meer over Nick

Deel dit bericht
Tags