Features

Waarom de camera op de iPhone 7 Plus een ‘big deal’ is

Moet ik een iPhone 7 of een 7 Plus kiezen? [de camera]

29 september 2016 door Nick Kiran

Als je in de winkel loopt en je staat bij het iPhone 7-schap, dan is de kans groot dat je één ding opvalt en dat is het verschil in de camera naast het verschil in formaat tussen de 7 en de 7 Plus. De iPhone 7 Plus heeft namelijk een dubbele camera aan de achterkant. En ja, die iPhone 7 camera is best een big deal eigenlijk.

Bokeh | Scherpte-diepte effect

Dankzij slimme software in combinatie met de hardware van de iPhone 7 kan het apparaat foto’s maken met een zogenaamd ‘bokeh’-effect. Dit betekent dat je foto’s ineens dat scherpte diepte effect kunnen krijgen zoals we gewend zijn van topcamera’s van enkele duizenden euro’s. Al kunnen die het nog wel ietsjes beter hoor.

Nevertheless geeft het wel een supergaaf resultaat en het is bizar dat je dat kunt bereiken met de camera van een smartphone. Ideaal voor portretten, maar dus ook voor je profielfoto’s – zowel zakelijk als privé. Ook is het tof wanneer je objecten fotografeert buiten.

De cameradata van beiden sensoren worden gecombineerd en dankzij enkele miljoenen gelijktijdige berekeningen samengevoegd in je iPhone om tot dit resultaat te komen. Het resultaat is zoals je ziet op bovenstaande foto alleraardigst. Deze functie komt met de volgende iOS update beschikbaar (binnen enkele weken naar verwachting).

2x Optische zoom | Je staat ineens een stuk dichterbij

Als je een paar dagen bezig bent geweest met de 7 Plus weet je hoe handig deze functie is. De optische zoom geeft foto’s een extra dimensie en je hebt meer controle over de compositie van de foto.

Tuurlijk kon je al croppen in het verleden, maar dankzij de optische zoom is het simpelweg minder hard nodig om naast het object te staan wat je wilt fotograferen. Zoals dat ene detail op dat standbeeld tijdens je vakantie of dat ene ding dat je moet vastleggen en prompt aan de andere kant van de straat gebeurt.

Prijsverschil | iPhone 7 + 7 Plus

Er zit 120 euro prijsverschil als je het toestel los koopt. Bij een abonnement is dat verschil verwerkt in het maandbedrag. Is het de meerprijs waard? Dat ligt aan jou. Hoe vaak post jij iets op Instagram? ;-) Of hoe belangrijk is het dat je product prijsvast is?

Is online geboren, mede-oprichter van AppelStijl en studeert nog (af en toe). Lekker dwars, kritisch en gelooft er nog heilig in dat kwaliteit leveren de beste vorm van advertising is en blijft. Zie ook NickKiran.com voor freelance werk en contact.

Lees meer over Nick

Deel dit bericht
Tags