Features

Nieuwe Apple TV mét App Store

Apple vindt smart tv opnieuw uit

12 september 2015 door Kelvin de Wit

De derde generatie Apple TV stamt alweer uit 2012 waardoor een grondige update meer dan welkom was. Tijdens het Apple event in San Francisco was het zover. De vierde generatie van het kleine kastje werd geïntroduceerd.

De nieuwe Apple TV is nog steeds dat zwarte kastje, maar daar is dan ook alles mee gezegd. De prestaties van de Apple TV zijn flink onder handen genomen. Zo is hij voorzien van de A8-chip en Wi-Fi AC. Echter zullen we het moeten doen met 1080P, want 4K ondersteuning heeft die dan weer niet.

Afstandsbediening | Touchpad en Siri

In plaats van die mooie aluminium afstandsbediening is het er een met touchpad en microfoon geworden. Via het touchpad navigeer je razendsnel door de Apple TV. Via de microfoon gebruik je Siri om de Apple TV te bedienen en informatie op te vragen. Ook is er een accelerometer en gyroscoop in verwerkt en blijkt je afstandsbediening een ware ‘Wii controller’ te zijn. Voor de verbinding gebruikt hij Bluetooth 4.0 zodat je niet meer hoeft te richten. De remote schijnt zo’n 3 maanden mee te gaan op een batterijlading, waarna je hem via de Lightning connector geheel in stijl oplaadt.

Overigens zal Siri (voorlopig) niet in het Nederlands te gebruiken zijn.

App Store | Third party apps

Eindelijk is hij er, de App Store voor Apple TV. Weliswaar niet compatible met de oudere typen, maar dankzij tvOS op de vierde generatie is het voor ontwikkelaars mogelijk om apps te ontwikkelen. Ontwikkelaars met early access zijn al bezig geweest met apps voor Netflix, HBO en ook de populaire iOS game Crossy Road zal in de App Store te vinden zijn. Ook Apple Music krijgt een centraal plekje binnen de Apple TV.

32 en 64GB | Beschikbaar vanaf oktober

In Oktober moet de Apple TV in de winkels liggen. In eerste instantie zijn onder andere de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland aan de beurt. Waarna ons geduld nog even op de proef gesteld zal worden. Hij komt in een tweetal varianten; 32GB en 64GB die respectievelijk 149 en 199 dollar gaan kosten.

Naast deze nieuwe Apple TV zal ook de derde generatie Apple TV blijven voortbestaan.

Mede-oprichter AppelStijl en student. Altijd bezig, ondernemend, houdt van snelheid en komt kort door de bocht, op het asfalt dan.

Lees meer over Kelvin

Deel dit bericht
Tags