Features

iPhone stuk prijsvaster dan Samsung Galaxy smartphones

Onderzoek toont vrij groot verschil aan tussen prijsvastheid Apple iPhone en Samsung Galaxy

14 maart 2016 door Nick Kiran

Persoonlijk koop ik ieder jaar een nieuwe smartphone. Sowieso en ongeacht de prijs eigenlijk. En dat terwijl ik als student marketing management daar toch voor opgeleid word om dat juist wel te doen. Samen met BesteProduct.nl is een onderzoek tot stand gekomen van de prijsdaling van Samsung vergeleken met Apple (smartphones).

De cijfers van dit onderzoek zijn zichtbaar in onderstaande graphic. Wat wij ook nog zien is dat de prijs van de iPhone binnen de eigen populaire verkoopkanalen van Apple (de Apple Stores) erg gelijk blijft aan de originele prijs. Waar Samsung praktisch geen eigen verkoopkanalen heeft, heeft Apple in Nederland & België al vier grote stores. Hieruit doen wij de aanname dat Apple ondanks de lagere

Is dit propaganda voor een nieuwe iPhone vanuit onze hoek? Nee, dit is geen paid content. Doch wel opvallend genoeg om te delen, met dank aan BesteProduct.nl voor het onderzoek.

Is online geboren, mede-oprichter van AppelStijl en studeert nog (af en toe). Lekker dwars, kritisch en gelooft er nog heilig in dat kwaliteit leveren de beste vorm van advertising is en blijft. Zie ook NickKiran.com voor freelance werk en contact.

Lees meer over Nick

Deel dit bericht
Tags