Features

Google Chromecast 2

Hoe maak je een spotgoedkope topper nog beter?

5 december 2015 door Nick Kiran

Apple maakt de Apple TV bijna 50% duurder en ook Google maakt zijn Chromecast bijna 20% duurder. Alleen gaat Apple van 109 naar 179 euro en Google van 35 naar 39. Wat krijg je ervoor en is het het upgraden waard?

Deze nieuwe Chromecast 2 kan niets meer of minder dan zijn voorganger functioneel gezien. Het is nog steeds een uitbreiding van bepaalde apps op je smartphone, tablet of computer. Met één druk op de knop speelt je content van bijvoorbeeld YouTube, Netflix of de NPO Gemist app zich af op je grote scherm.

Dit na een installatie van 5 minuten: in een HDMI poort prikken, USB stroom vanuit je TV of uit het stopcontact en even je Wi-Fi netwerk instellen en je bent klaar. De enige twee verschillen die wij kunnen bedenken met de eerste Chromecast is een wat vriendelijker, mooier design (in roze, neongeel of zwart; maarja achter je TV) en snellere 5GHz Wi-Fi ondersteuning.

Content afspelen gaat echter wel veel sneller via de Chromecast 2. Moet je daarvoor upgraden? Ja! Dan hang je die eerste Chromecast op de slaapkamer. Heb je er daar al één? Dan kun je het ook wel laten. Als je nog geen Chromecast hebt, dan zou ik meteen naar de winkel rennen. Lees ook ons eerdere artikel over Chromecast

Is online geboren, mede-oprichter van AppelStijl en studeert nog (af en toe). Lekker dwars, kritisch en gelooft er nog heilig in dat kwaliteit leveren de beste vorm van advertising is en blijft. Zie ook NickKiran.com voor freelance werk en contact.

Lees meer over Nick

Deel dit bericht
Tags