Features

De evolutie van de iPhone camera

Door Instagram en Snapchat draait het enkel nog om de camera

7 maart 2017 door Kelvin de Wit

In het tijdperk dat we onze iPhone praktisch alleen nog gebruiken voor Instagram posts en Snapchat stories doet snelheid er eigenlijk nog nauwelijks toe. Veel belangrijker wordt de kwaliteit van de camera bevonden. Hoe verschillen de camera’s van de iPhones. Wij sommen het voor je op zodat jij de beste keuze maakt!

 

#Selfietime | 7 MP vs 5MP facetime camera

Wanneer er geen dag voorbijgaat zonder selfies heb je aan de iPhone 7 of iPhone 7 Plus de betere keuze. Met een 7 megapixel camera ten opzichte van een 5 megapixel camera zijn de foto’s scherper. Daarnaast is het resultaat bij weinig licht een stuk beter. Wel hebben beide modellen een selfiefunctie met flits waarbij het beeldscherm extra helder oplicht om ook in donkere omstandigheden een goede selfie te kunnen maken.

Plus | Niet alleen een groter scherm

Om te beginnen heb je of je nu voor de iPhone 6S of iPhone 7 gaat de keuze uit het beeldschermformaat. Laat je niet volledig leiden door de grote. Er zit namelijk daadwerkelijk verschil in de camera-eigenschappen van de iPhone 6S ten opzichte van die van de iPhone 6S Plus. Ditzelfde geldt voor de iPhone 7 Plus ten opzichte van de iPhone 7 Plus.

Daarbij komt dat de iPhone 7 Plus voor het eerst voorzien is van een dubbele lens. Hierdoor is niet alleen optische zoom toegevoegd waardoor kan worden ingezoomd zonder op scherpte in te leveren. Ook een portretfunctie waardoor de achtergrond wordt vervaagd ten opzichte van de voorgrond is exclusief beschikbaar op de iPhone 7 Plus. Nick schreef eerder waarom de iPhone 7 Plus camera een big deal is.

Filmmaker | Filmen met je iPhone

Ook wanneer je de iPhone voornamelijk wenst te gebruiken voor het filmen heb je verschillen om rekening mee te houden. Zo zijn de iPhone 6S Plus, iPhone 7 en iPhone 7 Plus alledrie voorzien van beeldstabilisatie dat voor soepelere beelden zorgt. Wil je echt voor superieure beeldstabiliteit gaan dan heeft DJI met de Ronin Mobile een geweldig accessoire voor je beschikbaar. Zodat jij voortaan met je iPhone ongekende beelden maakt.

Mede-oprichter AppelStijl en student. Altijd bezig, ondernemend, houdt van snelheid en komt kort door de bocht, op het asfalt dan.

Lees meer over Kelvin

Deel dit bericht
Tags