Features

B&O PLAY breidt uit met de BeoPlay A6

Scandinavische alleskunner in wollen jasje

4 september 2015 door Kelvin de Wit

Bij Bang & Olufsen hebben ze hun best weer gedaan, met als resultaat de komst van de BeoPlay A6 speaker die de line-up verder uitbreidt. Een echte alleskunner zo blijkt, want geen enkele streaming optie lijkt te ontbreken. En een mini-jack aansluiting – wie gebruikt het nog? – behoort ook tot de aansluitmogelijkheden.

De technologie vliegt je om de oren met mogelijkheden om via DLNA, Apple’s AirPlay en Bluetooth 4.0 af te spelen. Bovendien ondersteunt deze BeoPlay speaker natuurlijk het nieuwe ‘BeoLink Multiroom’. Waarmee hij volledig integreert in je Bang & Olufsen set-up en je in staat stelt om apparatuur in verschillende ruimtes te voorzien van ieders eigen muziek.

Hoewel hij ingetogen oogt door de mooie vormen en het zachte van de wollen verwisselbare cover – waar hebben we dat eerder gezien? Juist, bij Libratone, de Deense buren – heeft hij flink wat(t) in huis. Totaal een vijftal speakers waarvan een tweetal tweeters, een tweetal woofers en een full-range speaker. De woofers en full-range speaker worden ieder aangedreven door een 60 Watt klasse D versterker en de tweeters beiden door een 30 Watt klasse D versterker. Als dat niet voor de nodige power zorgt..

Geïnspireerd op de bediening van zijn grotere broer, de BeoPlay A9, bedien je de A6 eenvoudig door lichte handbewegingen over de speaker. Zo verander je het volume en schakel je de speaker in en uit.

Eind oktober zal hij beschikbaar komen voor 999 euro waarbij je de keuze hebt uit een drietal kleuren covers. Via de website van BeoPlay kan je op de hoogte worden gehouden van de beschikbaarheid. Extra opties voor de speaker komen er in de vorm van een vloerstandaard en een wandbeugel.

Wij zijn benieuwd en kunnen niet wachten om ook dit kunstwerk uit Denemarken aan de tand te mogen voelen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Mede-oprichter AppelStijl en student. Altijd bezig, ondernemend, houdt van snelheid en komt kort door de bocht, op het asfalt dan.

Lees meer over Kelvin

Deel dit bericht
Tags