Features

Apple introduceert 12.9-inch iPad Pro

'The biggest news in iPad since the iPad'

9 september 2015 door Kelvin de Wit

Volgens de geruchtenstromen zou hij al jarenlang uit moeten komen en vanavond is het dan eindelijk zo ver. Apple introduceert de grootste iPad tot nu toe. De iPad Pro heeft een 12.9-inch beeldscherm en met 5.6 miljoen pixels heeft hij er meer dan de MacBook Pro Retina 15-inch. De iPad Pro moet de manier waarop tablets gebruikt worden gaan veranderen en dat doet hij onder andere door een aantal vernuftige optionele accessoires die ook vanavond werden gepresenteerd.

 

Het Apple Smart Keyboard doet ons veel denken aan die van de Microsoft Surface. Min of meer geïntegreerd in de ‘Smart Cover’ zitten de toetsen die vervaardigd zijn uit het speciale rubbermateriaal dat Apple doorgaans voor haar hoesjes gebruikt. De zogenaamde ‘Smart Connector’ is vrijwel onzichtbaar, maar zorgt voor een magnetische verbinding tussen het Smart Keyboard en de iPad Pro om zodoende data en voeding over te kunnen dragen. Koppelen met Bluetooth is dus niet langer nodig. De prijs van het Smart Keyboard is 169 dollar.

Ook introduceert Apple bij de iPad Pro een stylus die de naam ‘Apple Pencil‘ meekrijgt. Zoals het Apple niet een eerste de beste stylus, maar een erg geavanceerde met verschillende drukpunten en extreme gevoeligheid. De Apple Pencil gaat 99 dollar kosten.

Multitasking is ook een grote toevoeging om de beleving van tabletgebruik naar een nieuw niveau te brengen. Door verschillende vensters naast elkaar te kunnen openen en snel te kunnen schakelen. De krachtige A9X processor zorgt voor de benodigde kracht en is 70% krachtiger dan veel van de PC’s van eerder dit jaar. Door het grote scherm is de iPad Pro een ideaal multimedia apparaat, voorzien van vier speakers met ieder een speciaal ontwikkelde ‘klankkast’. De accuduur van de 12.9 inch iPad bedraagt 10 uur.

De iPad Pro begint bij 799 dollar voor het 32GB model en de 128GB-versie kost je 949 dollar. Vanaf november is hij beschikbaar, maar zoals we inmiddels gewend zijn zullen we in Nederland nog even langer geduld moeten hebben.

Mede-oprichter AppelStijl en student. Altijd bezig, ondernemend, houdt van snelheid en komt kort door de bocht, op het asfalt dan.

Lees meer over Kelvin

Deel dit bericht
Tags