Features

Alpine maakt CarPlay geschikt voor je huidige auto

Alpine maakt CarPlay toegankelijk voor het grote publiek

14 april 2014 door Kelvin de Wit

De afgelopen tijd hebben we met veel interesse de ontwikkeling in het nieuwe CarPlay van Apple gevolgd. De eerste merken die de functionaliteit gaan inbouwen zijn Mercedes, Volvo en Ferrari. Wil je graag CarPlay gaan gebruiken, maar zijn deze auto’s simpelweg niet voor je weggelegd, of bevalt je huidige auto gewoon nog prima? Dan heeft Alpine mogelijk de oplossing.

Alpine is een Amerikaans in-car audiomerk dat wordt geroemd vanwege de kwaliteit. Volgens de Japanse zakenwebsite Nikkei zou Alpine de eerste aftermarket fabrikant zijn welke CarPlay voor een breder publiek toegankelijk zal maken. In eerste instantie zijn de Verenigde Staten en Europa aan de beurt. Verwachte verkoopprijzen zijn 500 tot 700 dollar.

De modellen zouden deze herfst verkrijgbaar moeten zijn. Of Alpine in tegenstelling tot Apple dan wel CarPlay gaat introduceren in Nederland is niet bekend. Vermoedelijk hebben zij zich te houden aan de door Apple ondersteunde landen. Hier vallen bijvoorbeeld de UK, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Spanje wel onder. Maar Nederland (nog) niet.

Lees ons eerdere bericht over Apple CarPlay.

Mede-oprichter AppelStijl en student. Altijd bezig, ondernemend, houdt van snelheid en komt kort door de bocht, op het asfalt dan.

Lees meer over Kelvin

Deel dit bericht
Tags